Kontroly výroby a prodeje točené zmrzliny

Kontroly točených zmrzlin jsou sezonní záležitostí. V letošním roce KHS LK již realizovala 33 kontrol a její zaměstnanci odebrali 31vzorků. Na 1 výsledek vyšetření se ještě čeká, 10 vzorků bylo nevyhovujících. Uložili 10 pokut v celkové výši 38 000,- a 6x nařídili sanitaci výrobníku zmrzliny.

„Ve všech nevyhovujících vzorcích laboratorní vyšetření potvrdila přítomnost bakterie Enterobacteriaceae, která je indikátorem nedostatečné provozní hygieny. Tím je myšlena zejména nedostatečná sanitace zmrzlinového stroje, pracovních ploch a provozního náčiní, případně též nedostatečná osobní hygiena pracovníka při výrobě zmrzliny jako je mytí rukou či pracovní oděv,“ říká MUDr. Ivana Kučerová, ředitelka odboru hygieny výživy a předmětů běžného užívání … pokračování zde.

 

This entry was posted in Aktuality. Bookmark the permalink.