Ověřování úrovně poskytovaných stravovacích služeb v provozovnách umístěných v „rekreačních oblastech“

Každoročně v období „hezkého“ počasí pracovníci odboru hygieny výživy věnují mimo jiné zvýšenou pozornost ověření úrovně poskytovaných stravovacích služeb v provozovnách umístěných v rekreačních oblastech (např. na místech využívaných ke koupání – koupaliště, okolí řek a přírodní vodní plochy; v turisticky navštěvovaných lokalitách, v okolí turistických tras), a to ve stálých či sezónních stáncích, stáncích se zmrzlinou, v restauracích, v hotelích a penzionech. Důvodem je skutečnost, že nedodržení těchto požadavků v kombinaci s teplým počasím a velkou kumulací návštěvníků představuje zvýšené riziko vzniku a šíření alimentárního onemocnění (nejčastěji např. salmonelózy či kampylobakteriózy).

V období od 1.5.18 do 30.9.18 provedli celkem 148 takto cílených kontrol – z tohoto počtu bylo 72 v pevných stáncích, z nichž 20 bylo zaměřeno na prodej zmrzliny … celý text.

This entry was posted in Aktuality. Bookmark the permalink.