Alimentární onemocnění jsou onemocnění způsobená bakteriemi, která se zejména při nesprávné přípravě či nesprávné manipulaci přenášejí potravinami. Nejčastějšími bakteriálními onemocněními přenosnými potravinami v našich podmínkách jsou kampylobakterióza a salmonelóza. Zvýšený výskyt těchto onemocnění právě v letních měsících souvisí se skutečností, že v teplém počasí se bakterie množí rychleji a rychleji tak vznikne v potravině množství, které je schopné vyvolat onemocnění u člověka celý text.
Navigace
-
Nejnovější příspěvky
- Akutní respirační infekce a chřipka v Libereckém kraji 27.1.2023
- Seminář Azbest 27.1.2023
- Nebezpečný výrobek – panenka Beauty 24.1.2023
- Státní zdravotní dozor v provozovnách společného stravování ve 4. čtvrtletí 2022 23.1.2023
- Státní zdravotní dozor v zařízeních a provozovnách pro výchovu a vzdělávání pro děti a mladistvé ve 4. čtvrtletí 2022 17.1.2023
Časté otázky a odpovědi
Lékový záznam
Strossova vila
Užitečné odkazy
Přehled příspěvků dle data