Alimentární onemocnění jsou onemocnění způsobená bakteriemi, která se zejména při nesprávné přípravě či nesprávné manipulaci přenášejí potravinami. Nejčastějšími bakteriálními onemocněními přenosnými potravinami v našich podmínkách jsou kampylobakterióza a salmonelóza. Zvýšený výskyt těchto onemocnění právě v letních měsících souvisí se skutečností, že v teplém počasí se bakterie množí rychleji a rychleji tak vznikne v potravině množství, které je schopné vyvolat onemocnění u člověka celý text.
Navigace
-
Nejnovější příspěvky
- 1. prosinec – Světový den boje proti AIDS 30.11.2023
- Akutní respirační infekce v Libereckém kraji – 47. kalendářní týden 27.11.2023
- Nebezpečný výrobek – panenka Dress Girls 23.11.2023
- Nebezpečný výrobek – panenka THE ADDAMS FAMILY WEDNESDAY, NO. JZ155 23.11.2023
- 18. listopad – Evropský antibiotický den/Světový antibiotický týden 16.11.2023
Časté otázky a odpovědi
-
Lékový záznam
Strossova vila
Užitečné odkazy
Přehled příspěvků dle data